Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Δάνειο 50 εκ. ευρώ για το "πράσινο" Ηράκλειο

Δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ για το «πράσινο Ηράκλειο» του μέλλοντος εξασφάλισε από το Λουξεμβούργο, την έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, για ένα από τα μεγαλύτερα δάνεια που έχει πάρει φορέας αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και στόχος του δήμου είναι η υλοποίηση σειράς αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων που δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από άλλες πηγές.
Το «χρηματοδοτικό πρωτόκολλο» έγκρισης και εκταμίευσης του δανείου συνυπέγραψαν ο Eλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχος Σακελάρης με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, παρόντων παραγόντων της τράπεζας, αλλά και του αντιδημάρχου Ηρακλείου Μιχάλη Περισινάκη, του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιώργου Καραντινού, όπως και του προέδρου της πανελλήνιας συνεταιριστικής τράπεζας Νίκου Μυρτάκη.
«Πράσινο Ηράκλειο»
«Με τα χρήματα αυτά συν το ΕΣΠΑ, τις δημόσιες επενδύσεις, άλλα προγράμματα και φυσικά τους ίδιους πόρους ο Δήμος Ηρακλείου ετοιμάζεται να αλλάξει εικόνα. Στοχεύουμε στο ανθρωπογενές, «πράσινο Ηράκλειο», μια πόλη με ποιότητα ζωής, καθαρό περιβάλλον, όμορφη παντού, λειτουργική, φιλόξενη, μια πόλη πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου.
Ο ίδιος είπε ότι για τη λήψη του δανείου υπήρξε αυστηρός έλεγχος από τα στελέχη της τράπεζας στις προμελέτες - μελέτες και στα υπό εκτέλεση αναπτυξιακά έργα». Το δάνειο των 50 εκατομμυρίων ευρώ κρίνεται από τον κ. Κουράκη ιδιαίτερα ευνοϊκό, καθώς θα αποπληρωθεί σε 25 χρόνια με περίοδο χάριτος 6 χρόνια, αλλά και πολύ ευνοϊκό επιτόκιο στα επίπεδα του 1,4%.

ΕΘΝΟΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο δικός μας Δήμαρχος αντί να κατασκηνώσει έξω απο τα υπουργεία γιατι δεν πάει να ρωτήσει τον Κουράκη, τι πρέπει να κάνει και να ξεφύγει απο την ελληνική γραφειοκρατεία, που τόσο το ταλαιπωρεί;
Νέα Ραφήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου