Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Η ΨΗΦΙΑΚΗ «ΜΗΧΑΝΗ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ακόμα ένα τεχνολογικό άλμα, το οποίο θα τη βάλει στο κλαμπ των ισχυρών χωρών του πλανήτη, κάνει η Τουρκία με τη δημιουργία μηχανής έρευνας στο Διαδίκτυο, παρόμοια με αυτή του Google. Τούρκοι ειδικοί εργάζονται πυρετωδώς για τη δημιουργία του μηχανισμού έρευνας στο Internet με στόχο τη λειτουργία της μέσα στο 2010, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός οργανισμός παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών.
Ο πρόεδρος του Τουρκικού Συμβουλίου Πληροφοριών, Τεχνολογίας και Επικοινωνιών, Ταϊφούν Ακαρέρ, δήλωσε ότι όλες οι μηχανές έρευνας του Διαδικτύου βρίσκονται σε ξένες χώρες, με αποτέλεσμα να αποτελούν ρίσκο για τις επικοινωνίες και την ασφάλεια της χώρας. Πρόσθεσε επίσης ότι όλες αυτές οι μηχανές έρευνας (Google, Yahoo, Bing) δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Τουρκίας και ορισμένες φορές δεν είναι ανοικτές στις ευαισθησίες της χώρας. Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε σε προβλήματα λόγω της μη ύπαρξης ορισμένων γραμμάτων του τουρκικού αλφαβήτου στο αγγλικό.
Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε ότι η τουρκική μηχανή έρευνας του Διαδικτύου θα είναι δημοφιλής στις τουρκόφωνες χώρες, αλλά και στις μουσουλμανικές, δηλώνοντας την αυτοπεποίθησή του ότι οι χώρες αυτές θα την εμπιστευτούν.
Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ακόμη ένα σχέδιο σε εξέλιξη, αποκαλούμενο “The Anaposta”, βάσει του οποίου θα δοθεί στα 70 εκατομμύρια του τουρκικού πληθυσμού διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με δυνατότητα 10 gigabytes. Κάθε παιδί θα έχει τη δική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η οποία θα αναγράφεται στην ταυτότητά του από τη στιγμή της γέννησής του. Όπως ανέφερε, μέσω αυτού του σχεδίου θα υπάρχει ένα κινητό δίκτυο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθιστώντας μη αναγκαία τη χρήση ξένων μηχανών όπως Yahoo, Gmail, Hotmail.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, το λογισμικό πρόγραμμα του σχεδίου έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών.
Με δεδομένη την τεράστια δύναμη του διαδικτύου, μία επιτυχής υλοποίηση αυτού του σχεδίου από την Τουρκία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παγκόσμια επιρροή της, καθιστώντας την αδιαμφισβήτητο μέλος του κλαμπ των ισχυρών του πλανήτη.

ο κόσμος του επενδυτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου