Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

«Ξεπαγώνουν» οι άδειες στα καμένα

Βγαίνουν από το «ψυγείο» οι οικοδομικές άδειες στις εντός σχεδίου περιοχές της Αττικής που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, καθώς η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε τελικά την πράξη κήρυξης των καμένων περιοχών ως αναδασωτέες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του η διαδικασία ψήφισης του οποίου ολοκληρώνεται σήμερα, σε εκτός σχεδίου ακίνητα το «πάγωμα» που έχει επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος θα συνεχιστεί έως την κύρωση των δασικών χαρτών, που υπολογίζεται ότι θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές της Αττικής που έχουν οριοθετηθεί (16 Σεπτεμβρίου 2009 με απόφαση τού πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά) ως πυρόπληκτες είναι: στη νομαρχία Ανατολικής Αττικής οι δήμοι Πεντέλης, Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Νέας Μάκρης, Γέρακα, Παλλήνης, Διονύσου, Δροσιάς και Μαραθώνα. Οι κοινότητες Ροδόπης, Σταμάτας, Ανθούσας, Βαρνάβα, Γραμματικού, Καπανδριτίου και Πικερμίου. Στη νομαρχία Δυτικής Αττικής οι δήμοι Βιλίων (οικισμός Πόρτο Γερμενό) και Μαγούλας.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα σημεία του νομοσχεδίου προβλέπεται:
Δημιουργία ράμπο κατεδαφίσεων, δηλαδή Ειδικής Ομάδας η οποία θα υποστηριχθεί με δορυφορικό και ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού και καταγραφής των αυθαιρέτων.
Παγώνει ο νόμος Δρυ για τον χαρακτηρισμό των δασικών περιοχών με βάση τον οποίο χρειαζόταν ποσοστό 25% κάλυψη και έκταση 3 στρεμμάτων για να χαρακτηριστεί μια περιοχή δασική. Αυτό σημαίνει ότι επανέρχεται σε ισχύ ο νόμος του 1979 που όριζε το αντίστοιχο ποσοστό δασικής κάλυψης στο 15% προκειμένου μια έκταση να χαρακτηριστεί δάσος.
Ολες οι περιοχές της χώρας που πλήττονται από τις πυρκαγιές και δεν έχουν κτηματογραφηθεί, θα κηρύσσονται υπό κτηματογράφηση και θα συντάσσεται δασικός χάρτης με επείγουσες διαδικασίες.

Ρ.Φ. (Θεσσαλονίκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου