Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Είδες ο Νομάρχης;

Ο άνθρωπος φροντίζει για την ασφάλεια μας.
Να μην τρέχουμε στη λεωφόρο Μαραθώνος και πάθουμε κανένα ατύχημα.
.. και όπως μας ενημερώνει
" Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής για την οδική ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μηχανισμών ελέγχου ταχύτητας σε επικίνδυνες θέσεις του οδικού δικτύου της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπως αυτές υποδείχθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής.

Κάθε μηχανισμός περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα μέτρησης της ταχύτητας και φωτογράφησης των οχημάτων πληροί την πιστοποίηση ISO 9001. Το σύστημα έχει την δυνατότητα να εντοπίζει οχήματα που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας στην κάθε θέση καθώς και να καταγράφει τα απαραίτητα στοιχεία για την παράβαση. Τα δεδομένα καταγραφής συγκεντρώνονται στo κέντρο ελέγχου της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επεξεργασία και να βεβαιωθούν οι παραβάσεις.
Τα χρηματικά πρόστιμα των παραβάσεων αποτελούν πόρους των Δήμων και Κοινοτήτων από τους οποίους διέρχεται η Λεωφόρος Μαραθώνος.
Την υλοποίηση του συστήματος, μετά την αντίστοιχη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής ανέλαβε μετά από διαγωνισμό ο ΕΔΕ Π. Σταθάς και το συνολικό κόστος, που καλύφθηκε από πόρους της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής ανήλθε σε 190.000€.
Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής παραδίδοντας στην Τροχαία την διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος τόνισε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει και θα διευρύνει τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής."
--------------------------------------------------
Blogger
Πολύ καλή πρωτοβουλία και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Τι ευαισθησία!
Τι μέριμνα για τον συνάνθρωπο!
Τέλος πάντων, τι μεγαλείο ψυχής!
Ας δούμε όμως και κάποιες μικρές λεπτομέρειες της Λεωφ. Μαραθώνος.
"ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα"
"ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ"
"Υδροφόρες σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που ποτίζουν τα δένδρα και ως μέτρο ασφαλείας έχουν ένα έρημο Πακιστανό 2 μέτρα πίσω απο τη υδροφόρα που κουνάει ένα κόκκινο μαντήλι"
"Μεγάλοι Γερανοί που τα "μπράτσα" τους, όταν λειτουργούν και ευτυχώς κάποιες  λίγες φορές μεταφερουν βάρη που αν πέσουν θα διαλύσουν αυτοκίνητα επι της λεωφ.Μαραθώνος"
"Άριστη κυκλοφοριακή μελέτη με τα συνεχόμενα φανάρια στο Πικέρμι που όταν επιστρέφουν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακού στην Αθήνα η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει μέχρι τη διαστάυρωση Ραφήνας"
" χαμένες εργατώρες 5 - 10 τροχονόμων που κάθε πρωί απασχολούνται στη λεωφ. Μαραθώνος, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια άλλη υπηρεσία"
Ας δει ο κ. Νομάρχης αυτό το θανατηφόρο ατύχημα και κατά πόσο θα ήταν θανατηφόρο αν δεν υπήρχαν διαφημιστικές πινακίδες ή αν υπήρχαν μπάρες

Έχει δει ο κ. Νομάρχης ότι  εκατέρωθεν της λεωφ. Μαραθώνος υπάρχουν νεκρά δέντρα και φυτά και ορισμένα από τα παρτέρια έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές ενώ στην περιοχή του Πικερμίου εκατέρωθεν του δρόμου «κοσμούν» τη λεωφόρο μπάζα και σκουπίδια!
Έχει δει ο κ. Νομάχης σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διαβάσεις πεζών ή οι ράμπες αναπήρων;
Έχει δει ο κ. Νομάρχης τα πεζοδρόμια ή τα πολλά σημεία που δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια;
Έχει δει ο κ. Νομάρχης κάποια φρεάτια που δεν έχουν καθόλου καπάκια;
Έχει δει ο κ. Νομάρχης τις πινακίδες σήμανσης που σε πολλά σημεία κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος είναι βαμμένες με σπρέι και καλυμμένες με αυτοκόλλητα;
Θέλει ο κ. Νομάρχης να του θυμίσω τις είχε γίνει με τις βροχές λόγω κακοτεχνιών στη λεωφ.Μαραθώνος μεταξύ Νέας Μάκρης και Μραθώνα;
Μπορεί για ολα όσα γράφω να μην φταίει ο Νομάρχης αλλά ποιός είναι ο "ανώτατος άρχων" στην Ανατ. Αττική;
Τέλος πάντων ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι τα χρήματα που θα παίρνει η νομαρχία απο τα πρόστιμα θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση του οδικού δικτύου και όχι για φιέστες και έργα βιτρίνας.

1 σχόλιο:

  1. Ρε φίλε ,με όλο το σεβασμό προς τους θεσμούς και μια που έγραψες για το Νομάρχη, θα ήθελα να εκφράσω μια απορία που με βασανίζει πολύ καιρό.
    Στο κτίριο της Νομαρχίας Αν. Αττικής έχουν τηρηθεί σντελεστές δόμησης κλπ.;
    Η πολεοδομία που τα ψάχνει τα έχει βρει ολα καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή