Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Ενιαίο Ταμείο για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους

Έτος ορόσημο είναι το 2018 για το Ασφαλιστικό, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα σε οκτώ χρόνια να φέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία, κάτι που προκύπτει και από το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, προβλέπει την ένταξη δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων σε έναν ενιαίο φορέα που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του σημερινού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Με τον τρόπο αυτό καθιερώνεται για όλους βασική εγγυημένη σύνταξη (θα ανέρχεται στα 450 ευρώ), η οποία θα απονέμεται από το κράτος και για το υπόλοιπο ποσό θα παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση με σήμερα το ύψος των εισφορών που έχει καταβάλει ο εργαζόμενος, αλλά και η διάρκεια του εργασιακού βίου.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με το σχέδιο αυτό θα διορθώσει αδικίες, χωρίς να προκαλέσει μειώσεις συντάξεων, όμως στελέχη της ΑΔΕΔΥ εκφράζουν φόβους για επώδυνες περικοπές που θα αφορούν τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους ασφαλισμένους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», η ασφαλιστική πορεία των υπαλλήλων του Δημοσίου θα χαραχθεί βάσει της παρέμβασης που έγινε το 2008 στον ΟΤΕ, όταν αποφασίστηκε οι νεοπροσλαμβανόμενοι να μην εντάσσονται σε ξεχωριστό Ταμείο, αλλά να πηγαίνουν απευθείας στο ΙΚΑ, κάτι που, όπως υπενθυμίζεται, οδήγησε και σε μείωση των αποδοχών των νεοπροσληφθέντων.
Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Μισθωτών θα είναι εκείνοι που θα προσληφθούν από το 2011 και έπειτα. Κατά το πρότυπο αυτό, σταδιακά το Δημόσιο θα καταβάλλει κρατικές και εργοδοτικές εισφορές στο ΕΤΑΜ ως προς την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη που θα είναι ενιαία για όλους.
Όσον αφορά αυτούς που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο, αυτοί θα συνταξιοδοτηθούν με τα ως τώρα ισχύοντα, εκτός των γυναικών, το καθεστώς για τη συνταξιοδότηση των οποίων αναμένεται να αλλάξει κατόπιν των ευρωπαϊκών επιταγών
Ο κοινωνικός διάλογος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Απριλίου, με το σχετικό νομοσχέδιο να εισάγεται στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού.

ANT1 & ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ... για τους στρατιωτικούς θα ενδιαφερθεί κανένας
    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή