Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

υπο προυποθέσεις το "ΝΑΙ" της ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι σύνεδροι του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, ενέκριναν σήμερα το ψήφισμα που περιλαμβάνει τις βασικές αρχές και προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρεί το τελικό σχέδιο του προγράμματος «Καλλικράτης».

«Δίνουμε πορτοκαλί και όχι κόκκινο ή πράσινο φως στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος εξέφρασε την ευχή στη σημερινή του ομιλία να μην χρειαστεί να προχωρήσει η ΚΕΔΚΕ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση ή ακόμη και Συνέδριο, προκειμένου να αποφασίσει αν θα δώσει τελικά κόκκινο ή πράσινο φως στο Σχέδιο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ο πρόεδρος της Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων της, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων απεφάσισε τα εξής:
Κατ’ αρχήν προσερχόμεθα στον διάλογο. Από σήμερα και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προαπαιτούμενα που υπήρξαν πάντοτε πάγιες θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλουμε να τα δούμε να έχουν υλοποιηθεί . Και πιο συγκεκριμένα, εκτός από αυτά που περιλαμβάνει το ψήφισμα : να έχουν αποδοθεί μέχρι τότε τα 331 εκατ. ευρώ του 2009, όπως αυτά προβλέποντο στον Προϋπολογισμό. Να έχει καταβληθεί η δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων, των 214 εκατ. ευρώ, και βεβαίως να υλοποιηθεί με πράξεις η υπόσχεση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός των νέων δήμων, θα έχει - με κοινή διαβούλευση -παρουσιαστεί μέχρι τότε, προκειμένου να το στείλουμε σε όλους τους συναδέλφους. Θέλω να πιστεύω ότι το όνειρο αυτό της Μεταρρύθμισης, το οποίο ήταν κατ’ αρχήν όνειρο της Αυτοδιοίκησης, θα το δουν όλοι ως τέτοιο, προκειμένου να το κάνουμε πράξη. Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει έξω από μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και απευθύνω έκκληση σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους κοινωνικούς φορείς, που θα πάρουν μέρος στη διαβούλευση, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στους δήμους που τους θεωρούμε συνεργάτες μας, να κάνουν ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Βεβαίως, και η κυβέρνηση πρέπει από την πλευρά της να δείξει ανάλογη διάθεση και κυρίως να βάλει λίγο και το χέρι στην τσέπη. Σας υπενθυμίζω ότι το 1998, για το Πρόγραμμα Σύγκλισης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με νόμο που ψηφίστηκε και τον είχε αποδεχθεί τότε η ΚΕΔΚΕ, επί τρία χρόνια έδινε ποσοστό τότε από τα Τέλη Κυκλοφορίας που σε δραχμές ήταν 10 δις τον χρόνο, προκειμένου να γίνει η Σύγκλιση. Ε, δεν μπορεί μονίμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν προκύπτει οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα, να είναι αυτή που θα πληρώνει το πάπλωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου