Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Τι σχέση έχει ο Ροβεσπιέρος με τον Καλλικράτη;

Από την δεκαετή εμπειρία μου ως υπάλληλος της Ν/ρχίας έχω σχηματίσει την απαισιόδοξη άποψη ότι το Δημόσιο είναι ένα πηγάδι όπου μέσα πέφτει και χάνεται οποιαδήποτε καλοπροαίρετη προσπάθεια βελτίωσης. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της αρχής της αδράνειας, δηλαδή της αντίστασης στην μεταβολή της υπάρχουσας κατάστασης ,της αρνησης για ανάληψη δράσης.Ό αρχικός ενθουσιασμός που διακατέχει μερικούς από τους φορείς της κάθε αλλαγής φθίνει σταδιακά όταν καταλαβαίνουν ότι μετά από λίγο έχουν απομείνει να «τραβούν κουπί» μόνοι τους ενώ οι υπόλοιποι ούτε κατακρίνονται, ούτε τιμωρούνται για την αβελτηρία τους, αφού στην ουσία κανείς δεν κάνει τον κόπο να ξεχωρίσει τη φύρα από το στάρι.

Βασική αιτία για την νωθρότητα αυτή είναι η εγκατεστημένη ατιμωρησία.Έχεις περισσότερες πιθανότητες (για να μην πω ότι είναι βέβαιο) να τιμώρηθείς εάν επιδιώκεις το σωστό χωρίς συμβιβασμούς παρά εάν αφεθείς στο ρεύμα των πολλών.
Δυστυχώς επειδή όλα αυτά έχουν βαθιές ρίζες στην παιδεία και στην ψυχολογία των ανθρώπων, όσο και να εξυγιάνθεί το θεσμικό πλαίσιο δύσκολα θα αλλάξει κάτι άμεσα. Τα αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου, έρχονται με την τιμώρία/έπαινο άμεσα , και με την παιδεία μακροπρόθεσμα.
Προτείνω λοιπόν αφενός να δώσετε κίνητρα για να στηριχθεί το διακυβευμα αφετέρου όμως να βάλετε και λίγο Ροβεσπιέρο στον Καλλικράτη και να τιμωρήσετε διεφθαρμένους και ανίκανους (π.χ αστοχίες και παραλείψεις στην υλοποίηση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ»).
Μέχρι να αποκτήσουμε όλοι παιδεία που να συνάδει με την υπεύθυνη θέση που κατέχουμε ,πρέπει να σηκώσετε λίγο και το μαστίγιο.
 
New kid on the "blog"
... και εκεί που γράφω για ΣΥΖΕΥΞΗ και για να μην πάει το μυαλό σας το πονηρό σε Δήμαρχο, να σας πω ότι το κείμενο είναι copy paste απο τη διαβούλευση (18 Ιανουαρίου 2010 13:24)
---------------------------------------------------------------------------------
Blogger
Καλή η διευκρίνηση γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου