Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αν.Αττικής (Ν.Α.Σ.) για το αιολικό πάρκο

Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Αν.Αττικής Ν.Α.Σ.
Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Μαραθώνα Δ.Α.Σ.
Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Νέας Μάκρης Δ.Α.Κ.
Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Ραφήνας Δ.Α.Σ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το τελευταίο διάστημα άλλο ένα έργο δήθεν «ανάπτυξης» έρχεται να προστεθεί στα έργα που προγραμματίζονται στην Ανατολική παραλία της Αττικής από τα επιχειρηματικά και κατασκευαστικά συμφέροντα.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου το οποίο θα κατασκευαστεί στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Μαραθώνα. Το Αιολικό Πάρκο που για παραπλανητικούς λόγους η κυρία Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα γίνει στους Πεταλιούς είναι ένα έργο της δήθεν «Πράσινης Ανάπτυξης» που υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και Οικολόγοι, «ανάπτυξη» που έρχεται να προστεθεί μαζί με τις προτάσεις του Δημ. Συμβουλίου Ν.Μάκρης για το «τσιμεντονήσι», του Δημ.Συμβουλίου Μαραθώνα για τη «μαρίνα» και τη δήθεν «ανάπτυξη και προστασία του παραλιακού μετώπου».
Το Αιολικό Πάρκο που προωθείται από την κυβέρνηση, καθώς και το «παραλιακό μέτωπο» που ξεκίνησε η ΝΔ και εξυπηρετεί τα κατασκευαστικά και άλλα συμφέροντα, στηρίζεται από τους δήμους Μαραθώνα, Ν.Μάκρης, Ραφήνας και άλλους κρατικούς φορείς που έρχονται να ολοκληρώσουν τον τύπο ανάπτυξης που θέλουν για την περιοχή μας κόντρα στα συμφέροντα των κατοίκων των παραπάνω Δήμων. Μετά την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων, την γιγάντωση του λιμανιού της Ραφήνας και τα Ολυμπιακά έργα, η όποια ποιότητα ζωής είχε επιτευχθεί με αγώνες των κατοίκων της περιοχής ανατρέπεται σήμερα βίαια και με το έργο αυτό.
Το Αιολικό Πάρκο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αφού, μετά την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα αποτελέσει κερδοσκοπικό εργαλείο στα χέρια αυτών που θα το κατασκευάσουν. Επομένως τίποτα καλό δεν πρόκειται να φέρει στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου το προωθούμενο έργο, παρά μόνο αυξημένα κέρδη για τους κάθε λογής επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους.
Η ΝΑΣ και οι Δημοτικές Αγωνιστικές Κινήσεις της περιοχής καλούν τους κατοίκους, τους εργαζομένους, τους νέους και τις νέες πρώτα απ’όλα, να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας την υποβάθμιση της περιοχής από τα συμφέροντα των κατασκευαστικών και άλλων εταιριών.
Χρειάζεται να αγωνιστούν για έναν άλλο τύπο ανάπτυξης που θα έχει βασική κατεύθυνση η ηλεκτρική ενέργεια να είναι λαϊκή περιουσία και όχι κερδοσκοπικό εργαλείο στα χέρια μονοπωλιακών συμφερόντων.
Για ανοιχτές παραλίες που θα χρηματοδοτούνται για το σκοπό αυτό από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν θα είναι χώροι όπου η Τοπική Διοίκηση θα γίνεται γέφυρα για την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
ΚΜ
(Ευχαριστώ τον Ν.Σ διότι πάντοτε μας ενημερώνει για τη δράση της Ν.Α.Σ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου