Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Ο Αντίλογος για το σ΄συτημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Ραφήνα

Αγαπητέ Κ, καλωσόρισες στα ... πάτρια εδάφη.
Με αφορμή την ανάρτηση από adena περί στάθμευσης θα μου επιτρέψεις να θέσω υπόψη σου κάποια πράγματα.
Το πρώτο είναι η συνημμένη έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη που αφορά το θέμα, όπου κατά την άποψή μου αναγνωρίζεται και η προσπάθεια του Δήμου για την καλυτέρευση των συνθηκών στάθμευσης αλλά (δες τελευταίες παραγράφους) και ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει πια το Κεντρικό Κράτος.
Δεύτερο, σου αποστέλλω αποσπάσματα των μελετών για την κυκλοφορία είτε του Δήμου είτε του ΟΛΡ όπου θεωρώ πως και αυτοί οι ίδιοι οι περίφημοι τεχνοκράτες βλέπουν το πρόβλημα και προτείνουν λύσεις.
Σε καμμια περίπτωση δεν γίνεται λόγος ότι δεν πρέπει να υπάρχει σύστημα στάθμευσης γιατί τότε θα μας "έπνιγαν" τα αυτοκίνητα.
Αυτό σημαίνει απλά φίλε Κ ότι η επίσκεψη σε ένα γιατρό, σε ένα φαρμακείο, στον χασάπη κα θα ήταν για μας τους Ραφηνιώτες πράγμα αδύνατο αφού θα έπρεπε να κινούμεθα χιλιόμετρα-και δεν είναι υπερβολή- με τα πόδια. Σκέψου άλλωστε και κάποιους συντοπίτες μας με κινητικά προβλήματα, τι θα έκαναν; Με το σημερινό σύστημα-που βεβαίως πρέπει να βελτιστοποιηθεί- υπάρχει ακόμη λίγος χώρος να κινούμεθα...
Ασφαλώς και είναι στην διάθεσή σου οι σχετικές μελέτες.
Εύχομαι καλή συνέχεια του καλοκαιριού ... όλων μας.
Με εκτίμηση
Βασίλης Πιστικίδης
Άντιδήμαρχος Ραφήνας
---------------------------
ΚΜ είπε...
Ευχαριστώ ειλικρινά τον κ. Αντιδήμαρχο, διότι πάντοτε δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις για να αποφευχθούν παρανοήσεις απο τους αναγνώστες.
Ευχαριστώ επίσης για την αποστολή όλων των σχετικών μελετών κλπ. εγγράφων που αφορούν τη στάθμευση στο Δήμο μας.
Ελπίζω ότι έχω την έγκριση του Δήμου προκειμένου να κοινοποιήσω τις μελέτες ΄και σε όποιον αναγνώστη ενδιαφέρετε για να τις διαβάσει.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ως προς:
1.  την κατάληψη χώρων στάθμευσης ακόμη και απο εκλεγμένους συμπολίτες μας , οι οποίοι βάζοντας, καρέκλες , καφάσια, κώνους , γλάστρες κλπ. απαγορεύουν στον υπόλοιπο "λαό" να παρκάρει
2. τις άδειες χώρων στάθμευσης ΑΜΕΑ που δόθηκαν σε συμπολίτες μας αλλά δυστυχώς οι χώροι στάθμευσης δεν χρησιμοποιούνται απο ΑΜΕΑ αλλά απο διάφορους επαγγελματίες που θέλουν να μην παρκάρει αυτοκίνητο μπροστά στο μαγαζί τους.
3. την αδιαφορία των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών - ειδικά - του Δήμου Ραφήνας, διότι ενω τα όργανά του βεβαιώνουν παράνομες σταθμεύσεις δεν "βλέπουν"   αυτές τις παρανομίες που είναι κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου