Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Ευκαιρία ή παραμύθια για τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.

Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν.
Ήμουν στην Κυλλήνη λίγες ημέρες για διακοπές.
Κατά σύμπτωση ένας παλιός γνώριμος απο το στρατό , οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε τώρα τελευταία στη διοίκηση "κάποιου" λιμανιού (και λιμάνι δεν έχει μόνο η Κυλλήνη,έχει για παράδειγμα και το γειτονικό Κατάκολο και λίγο πιο κάτω....) και ανοίξαμε τη συζήτηση για τα λιμάνια.
Όταν του είπα για τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, κάπου ψιλο..εκνευριστηκε (γενικά για τους Οργανισμούς Λιμένων)
Τον ρώτησα τι πρόβλημα έχει και το τι άκουσαν τα αυτιά μου (και μάλιστα όχι λόγια του αέρα) δεν λέγετε.
Θα σας τα πώ περιληπτικά αλλά με στοιχεία για να μην νομίζουν κάποιοι ότι λέμε παραμύθια.
Πρόσφατα ο ΓΓ Ναυτιλιακής Πολιτικής Γ. Βλάχος και ο Διευθυντής Λιμενικών Υποδομών Θ. Σταυριδόπουλος επικέφθηκαν λιμάνια της Πελοπονήσου και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δοθεί απο το Υπουργείο στα Λιμενικά Ταμεία, ούτε ένα ευρώ για έργα και μάλιστα τους προέτρεψε να ψάξουν για ιδωτικά κεφάλαια μέσω ΣΔΙΤ.
Τι είπαν όμως κάποιες κακές γλώσσες;
Το κράτος δεν θα δώσει ούτε cent στα Λιμενικά Ταμεία, για να στηριχθούν οι Οργανισμοί Λιμένων που λειτουργούν σαν "Α.Ε" υπο την εποπτεία του Υπουργείου.
Μάλιστα οι άνθρωποι των Λιμενικών Ταμείων έχουν μια μεγάλη - μεγάλη απορία.
Τα δεκάδες εκατομμύρια που έχει "υπογράψει" το υπουργείο Ναυτιλίας ως δάνειο απο την Ευρωπαική Τράπεζα επενδύσεων για λιμενικές υποδομές και αυτά με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα χορηγηθούν και αυτά ως δάνεια στα λιμάνια που λειτουργούν Οργανισμοί Λιμένων; 
----------------------
Αν είναι όλα αυτά αλήθεια, ίσως κάτι γίνει και στο δικό μας λιμάνι, αρκεί να έχει έτοιμες προτάσεις  για να διεκδικήσει κάποια έργα.
ΚΜ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου