Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Συνεδριάσεις Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ) για την χειμερινή περίοδο 2010-11

Πριν διαβάσετε τι αποφάσισαν, καλό θα είναι να κάνουμε κάποιες υλοποιήσιμες προτάσεις στους αρμοδίους.
Για παράδειγμα μια κατάσταση μέσων και των αντίστοιχων οδηγών που θα ειναι επιφυλακή σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Όπως επίσης και μια ομάδα εθελοντών συμπολιτών μας που έχουν κατάλληλες γνώσεις πχ. διασώστης, δύτης, πρώτες βοήθειες κλπ.

Να εκπαιδευθεί το διαθέσιμο προσωπικό του Δήμου σε θέματα αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Μπορεί και να έχουν υλοποιηθεί ήδη απο τον Δήμο, απλά το αναφέρω σαν παράδειγμα.
Διαβάστε τώρα τι αποφάσισαν στη Νομαρχία


Ολοκληρώθηκε σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ), υπό την προεδρία του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή, η προετοιμασία του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας για την χειμερινή περίοδο 2010-11.

Στις συνεδριάσεις έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων και των Κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής, οι προϊστάμενοι των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών και εκπρόσωποι των κρατικών υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων.

Με βάση το γενικό περίγραμμα του σχεδίου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έγινε εξειδίκευση κατά περιοχή των απαιτουμένων μέτρων και ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο τυχόν προβλήματα κατά την φετεινή χειμερινή περίοδο.

Από πλευράς Νομαρχίας έγινε ενημέρωση για:

- την προώθηση των διαδικασιών για τον καθαρισμό των ρεμάτων, μετά την αποστολή της σχετικής πίστωσης από το Υπουργείο Υποδομών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον καθαρισμό των Φραγμάτων ανάσχεσης στις περιοχές Μαραθώνα, Πικερμίου, Ραφήνας, Γραμματικού, Βαρνάβα και Καπανδριτίου.

- την προμήθεια άλατος και μίσθωσης εκχιονιστικών και βαρέων μηχανημάτων.

- την ανακατασκευή της γέφυρας της οδού Αρίωνος στη περιοχή Ραφήνας και της γέφυρας του ρέματος Πετρέζα στην περιοχή Σπάτων.

Στην συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Δήμων και Κοινοτήτων, των σωμάτων ασφαλείας και των κρατικών υπηρεσιών, που έκαναν ειδικότερη αναφορά σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια του χειμώνα επιμέρους περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης αποφασίστηκε:

- η άμεση σύγκλιση από τους Δήμους και τις Κοινότητες των ΣΤΟ (Συντονιστικά Τοπικά Όργανα) για να υπάρξει συντονισμός σε τοπικό επίπεδο και η αναλυτική ενημέρωση των νεοεκλεγεισών δημοτικών αρχών από τους σημερινούς επικεφαλής των Δήμων και Κοινοτήτων που συνενούνται από 1/1/2011.

- η προώθηση στα αρμόδια Υπουργεία του αιτήματος χρηματοδότησης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης για τις δράσεις που θα αναληφθούν κατά την χειμερινή περίοδο 2010-11.

- η επικαιροποίηση από κάθε Δήμο και Κοινότητα των καταλόγων μηχανημάτων και χειριστών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πέραν εκείνων που διαθέτει η Νομαρχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου