Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Δημιουργήθηκε μια "διαμάχη" για κάποιες χαμένες ευκαιρίες για τη πόλη της Ραφήνας εκτός απο τον Βιολογικό

Αγαπητοί φιλοι, χάρη στο blog, έχουμε όλοι ένα βήμα για να σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόριση που υπήρχε επειδή κάποιοι είχαν το τρόπο και το μέσο να γράφουν στο τοπικό τύπο κατά πως τους βόλευε.
Σας είχα γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση ότι εκτός απο τον βιολογικό υπήρξαν και άλλες χαμένες ευκαιρίες για τη Ραφήνα.
Βγήκαν κάποιοι αναγνώστες και λίγο-πολύ μου είπαν ότι δεν προβλεπόταν για το Δήμο Ραφήνας ή ακόμη χειρότερο κάποιος προφανώς άσχετος μου ειπε (μάλλον ειρωνικά) αν ξέρω κάποιο δήμο της περιοχής που υπέβαλλε μελέτες και πήρε χρηματα απο το ΕΣΠΑ να του γράψω.
Με όλο λοιπόν το σεβασμό και χωρίς να θέλω να αντιδικήσω με κανένα, σας πληροφορώ ότι ίσως ο Δήμος Ραφήνας μαζί με 1 το πολύ ακόμη 2 δήμους να είναι και οι μοναδικοί οι οποίοι δεν πήραν χρήματα για Ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έργα.
Η αλήθεια πονάει. Μέχρι και κοινότητες δικεκδίκησαν και πήραν χρήματα αλλά όπως βλέπετε ο Δήμος Ραφήνας απουσιάζει .
Ο Πίνακας που σας παραθέτω είναι γνησιότατος και έχει μέχρι και τις αποφάσεις ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013.
Οι Δήμοι και οι Κοινότητες που ενέταξαν έργα στο ΕΣΠΑ είναι Κοινότητα Κρυονεριου, το Δήμος Γέρακα, Δήμος Αγίου Στεφάνου, Δήμος Βάρης, Δήμος Κερατέας, Δήμος Παλλήνης, Δήμος Άνοιξης, Κοινότητα Σαρωνίδας, Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας, Δήμος Νέας Μάκρης, Κοινότητα Συκαμίνου, Κοινότητα Κουβαρά, Δήμος Καλάμου, Δήμος Κρωπίας, Δήμος Σπάτων, Δήμος Λαυρεωτικής, Κοινότητα Πολυδενδρίου, Δήμος Αυλώνα, Δήμος Ωρωπού.
Αναλυτικά ο πίνακας με τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ εργα των Δήμων και Κοινοτήτων
Μην μας λέτε λοιπόν παραμύθια.... χάσαμε πολλές ευκαιρίες
Ανώνυμος

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμε
  Δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις.Τσουβαλιάζεις τα πάντα σε ένα σακί, για να αποδείξεις το προφανές.
  Ο Δήμος Ραφήνας δεν ασχολήθηκε (πιθανά όσο θα μπορούσε)για να αντλήσει πόρους από το ΕΣΠΑ.
  Έκανες αναφορά στην Πράσινη Πόλη εντελώς εσφαλμένα, διότι ο Δήμος Ραφήνας ΔΕΝ ήταν επιλέξιμος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα(όπως σου απέδειξα).Τώρα παίρνεις τον σωρό από το ΕΣΠΑ (άλλα μέτρα, άλλες προτεραιότητες, άλλοι επιλέξιμοι σύμφωνα με την εκάστοτε προκύρηξη) και προσπαθείς να αποδείξεις τι;Ότι ο Δήμος δεν κινήθηκε όσο θα έπρεπε.Εντάξει μαζί σου.
  Δήλωσα από την αρχή ότι συμφωνώ με την προσπάθειά σου να αναδείξεις την έλλειψη, αλλά μην το παρακάνεις κατηγορώντας τους απαντήσαντες στην δημοσίευσή σου για....παραμύθια, γιατί αλλάζει το πράγμα...
  Αν δεν μπορείς να κρατήσεις το μέτρο...θα γίνω πιο αυστηρός.....
  Για το πρόγραμμα(Πράσινη Πόλη) πάνω στο οποίο ανάπτυξες την ρητορική σου, βάση της οποίας έβγαλες και συμπέρασμα, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΣ ο δήμος Ραφήνας.Άρα λάθος έκανες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Και δεν σε βλέπω να βγεις και να πεις ότι έκανα μαλακία. Αντί αυτού σε βλέπω να βγαίνεις με νέα ανακοίνωση για το αυτονόητο......Την ανάγκη οργάνωσης μηχανισμού απορρόφησης χρηματοδοτήσεων.Για όλα τα υπόλοιπα δεν ξέρω τι έχει γίνει και δεν σκοπεύω να χαλάσω χρόνο στην παρούσα για να μάθω.

  Ορφέας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λίγο υπομονή. Ψάχνω Παλλήνη και Γέρακα για "Πράσινη ζωή στη πόλη" Το ότι έχουν πάρει στο δημοτικό συμβούλιο απόφαση για υποβολή μελέτης είμαι 1000% σίγουρος αλλά ψάχνω να βρω στη συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ημέρα και ώρα που έγινε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γέρακα θα βρεις (πιθανά) γιατί ήταν επιλέξιμος.
  Παλλήνη δεν θα βρεις.Όπως δεν βρήκες και Ραφήνα γιατί ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ βάσει προκήρυξης να υποβάλλουν πρόταση.Ξανά-επισυνάπτω την πρόσκληση
  http://www.espa.gr/Lists/Proclamations/Attachments/151/prosklisi_prasini_zoi_stin_poli_060608.pdf
  Σταματάω εδώ.
  Για μια φορά ακόμα σου λέω ότι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.Μην ισοπεδώσεις όμως τους συνομιλητές σου και τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει από την απερχόμενη διοίκηση.


  Ορφέας

  ΑπάντησηΔιαγραφή