Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ : ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το σύστημα της Κατ΄ Οίκον Νοσηλείας αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα δημοφιλές στις Η.Π.Α. και την Αυστραλία.
Προσωπικά έχω εξελίξει το μοντέλο αυτό σε σύστημα παροχής νοσοκομειακού επιπέδου περίθαλψης στο οικιακό περιβάλλον από το 1995, επιτυγχάνοντας διεθνή πρωτοπορία στον τομέα αυτό. Η προσφορά μου αναγνωρίσθηκε το έτος 2003 από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η υπηρεσία που έχω δημιουργήσει διακρίθηκε ως μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη όσον αφορά τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
Ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση του εκλεκτού συναδέλφου και υποψηφίου Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου να συμμετάσχω στο συνδυασμό «Δημοτική Αλλαγή» ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, δεσμεύθηκα να εργασθώ ώστε το διεθνώς πρωτοποριακό σύστημα της Κατ΄ Οίκον Νοσοκομειακής Περίθαλψης να μπορεί να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους δημότες.
Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί σε δύο στάδια: Το πρώτο που είναι άμεσα υλοποιήσιμο και θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Απρίλιο 2011, συνίσταται σε δημιουργία δομών που θα συνεργάζονται αρμονικά με την ανάδοχο εταιρεία παροχής των υπηρεσιών, με συνέπεια τη δραστική μείωση του κόστους των υπηρεσιών από 30 έως και 50%!
Το δεύτερο στάδιο αφορά πίεση προς την Πολιτεία και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ κλπ), ώστε να καλυφθεί μέσω αυτών η υπόλοιπη δαπάνη από πόρους που ούτως ή άλλως διατίθενται για την περίθαλψη των ασθενών, όταν αυτοί εισάγονται σε νοσοκομεία, ιδιωτικά ή δημόσια.
Τα θεμέλια αυτής της φάσης θα τεθούν στις 15 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 18:00 σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και Καθηγητών της Οικονομίας της Υγείας, στο ξενοδοχείο Athens Imperial στην Αθήνα . Τη συζήτηση που θα έχει θέμα: "Κατ' Οίκον Νοσηλεία: Εθνική Στρατηγική και Ασφαλιστικό Σύστημα", θα συντονίσει ο Πρόεδρος της hoMed Ηλίας Παπαζήσης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που θα προσφέρει αυτό το τόσο καινοτόμο σύστημα ιατρικής περίθαλψης στους πολίτες του!
Ηλίας Παπαζήσης
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος
Ραφήνας - Πικερμίου

2 σχόλια:

 1. Φίλτατε ΚΜ, πόσο ρεαλιστική είναι η πρόταση του υποψηφίου; Κάτι που δεν κατάφερε να υλοποιήσει ολόκληρο Κράτος, θα το καταφέρει ένας δήμος; Με τι πόρους; Πού θα βρει τα απαραίτητα κονδύλια;

  Άλλο όμως θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Παπαζήση: εάν, παρ'ελπίδα, δεν εκλεγεί ή εάν η παράταξή του δεν πλειοψηφίσει στις εκλογές, δεσμεύεται να εργασθεί για το σύστημα που προτείνει; Με άλλα λόγια, η δέσμευσή του να εργασθεί για το συγκεκριμένο σύστημα ισχύει ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος;

  Φιλικά,
  Αραφηνιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλτατε ΚΜ, στο χθεσινό μου σχόλιο εξέφρασα την απορία πού θα βρει τους πόρους για να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο του υποψηφίου. Χθες το βράδυ, έμαθα την αλήθεια η οποία δεν είναι απλώς απίστευτη, είναι τρομακτική!

  Η εταιρεία της οποίας ο κ. υποψήφιος είναι πρόεδρος, η hoMed (αυτή που κάνει το "συνέδριο" στις 15 Δεκεμβρίου), ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό: στην κατ'οίκον νοσηλεία! Το σύστημα δηλαδή που προτείνει ο υποψήφιος όλως τυχαίως το εμπορεύεται η εταιρεία του!! Και φυσικά το προωθεί ως "δωρεάν" για τους δημότες αλλά φυσικά θα χρεώσει αναλόγως τον δύσμοιρο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου!!!

  Αυτό, φίλτατε ΚΜ, είναι απίστευτο: Ο εν λόγω υποψήφιος, ανερυθρίαστα και άνευ αιδούς, μας λέει στην ουσία ότι εάν εκλεγεί, θα προωθήσει μέσω του Δήμου την εταιρεία του! Ήτοι, επιθυμεί να εκλεγεί για να προωθήσει υπηρεσίες τις οποίες, όλως τυχαίως, πουλάει η εταιρεία του!

  Συγχαρητήρια κ. υποψήφιε για τον "αλτρουισμό" σας! Συγχαρητήρια κ. Χριστόπουλε για το ήθος των υποψηφίων σας!

  Φιλικά,
  Αραφηνιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή