Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Μπορούμε να αλλάξουμε τη πόλη με την βοήθεια που θα μας δώσουν τα παιδιά του ΤΕΕ Ραφήνας

Κύριε ΚΜ,
Με αφορμή τις φωτογραφίες που αναρτήσατε στο blog, του παλαιού ΤΕΛ Ραφήνας, στην οδό Τριγλίας, σας στέλνω φωτογραφίες από graffiti που υπάρχει στο Τεχνικό Λύκειο στη Διασταύρωση. Το graffiti αυτό έγινε από τους μαθητές, μετά από προτροπή των καθηγητών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το graffiti βρίσκεται εκεί τουλάχιστον 2,5 χρόνια, που θα περίμενε κάποιος να έχει καταστραφεί από τα «δύσκολα» παιδιά του Τεχνικού Λυκείου. Βρίσκεται εκεί σαν αντίδραση στη μουντάδα των τοίχων.
Η σύνθεση ενός graffiti εκτός της αισθητικής προσφοράς, καλύπτει και την ανάγκη για έκφραση.
Το graffiti σε μία επιφάνεια παύει να είναι παράνομο, αν υπάρχει άδεια από τον φορέα ή τον ιδιώτη στον οποίο ανήκει. Γιατί λοιπόν δεν καλλιεργούμε αυτήν την δραστηριότητα, βοηθώντας την να αναπτυχθεί με ελεγχόμενο τρόπο. Δημιουργώντας ειδικούς χώρους (στην περίπτωσή μας το παλαιό ΤΕΛ), όπου θα μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίζουν ελεύθερα και να διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές και όχι μόνο, εκδηλώσεις.
Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία,
Ρένα.

ΚΜ
Και για να μην τους θεωρείτε τους μαθητές που δημιούργησαν αυτό για τίποτα κοπανατζήδες, οι μαθητές που δημιούργησαν το graffiti αυτό, συμμετείχαν και στις πολυποίκιλες δραστηριότητες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου ΤΕΕ Ραφήνας. Και θα σας ενημερώουσμε προσεχώς γι' αυτές τις δραστηριότητες.
Τώρα επι του θέματος, προτεινω κάτι πρωτοποριακό
Όποιος έχει τοίχο διαθέσιμο ας καλέσει τα παιδιά, που σημειωτέον δεν είναι "παλιόπαιδα".
Όλο και κάποιο θέμα θα βρούν , προκειμένου να δώσουν χρώμα και "συναίσθημα" σε ένα μουντό τοίχο.
"απόψε θα αλλάξουμε τη πόλη,
απόψε θα χορέψουν κι΄οι διαβόλοι
απόψε θα ξυπνήσουμε τα πτώματα
απόψε graffity μέχρι τα ξημερώματα" 

ΥΓ Μην ξεχνάμε και τον κ. Δημητρόπουλο, που πάντοτε ανταποκρίνετε και πιστεύουμε ότι  όλο και κάποιο τοίχο θα διαθέσει στα παιδιά τα οποία θα σκεφτούν και το κατάλληλο θέμα.

 


4 σχόλια:

 1. ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΕΒΑΦΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ... ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΡΑΦΙΤΙ.... ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΤΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ

  ΣΙΣΣΗ Ρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο στα παιδιά!! Ας τα δει η νέα Δημοτική Αρχή και ας βρει τρόπο να δώσει στα παιδιά διεξόδους

  Ξενομερίτισα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από την πλευρά μου, μπορώ να διαθέσω δωρεάν υλικό antigraffiti, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να προστατέψουν τα graffiti από τυχόν βανδαλισμούς και τα καιρικά φαινόμενα. Είμαι στην διάθεση τους . www.booka.gr

  Φιλικά
  Ηλίας Ανδρεόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντώνης Λαζαρής27 Νοεμβρίου 2010 - 4:51 μ.μ.

  Κάποιες φορές στη ζωή αρκούν μερικά απλές και ανέξοδες κινήσεις για ν' αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα της πόλης ώστε αυτή να πάρει το χρώμα, τη ζωή και τη ζωντάνια που της λείπει.

  Αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στο 2ο ΤΕΕ Ραφήνας (μέχρι τη στιγμή που καταργήθηκε) δεν είναι τίποτα περισσότερο από όσα θα έπρεπε να γίνονται σε κάθε σχολείο. Και αυτό δεν είναι άλλο από το να καταφέρουν οι εκπαιδευτικοί να αναδείξουν τα χαρίσματα και τις κλίσεις κάθε μαθητή.
  Στο 2ο ΤΕΕ Ραφήνας δεν υπήρχε η ασφυκτική πίεση της ύλης που υπάρχει στο Γενικό Λύκειο.
  Αντίθετα, υπήρχε η διάθεση, το κέφι και το μεράκι για να γίνουν αυτά που στα άλλα "κανονικά" σχολεία δεν μπορούν να γίνουν (ή για την ακρίβεια δεν θέλουμε να γίνουν).

  Για την ιστορία οι συγκεκριμένοι μαθητές ασχολήθηκαν με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, το λιμάνι της Ραφήνας, το ναυάγιο του "Χειμάρρα", το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας και άλλα πολλά θέματα.

  Για την ιστορία οι πέντε μαθητές είναι η Άννα Κυρτζαλίδου, η Μαρίνα Λεφέβρ, ο Νίκος Πολύζος, η Ζακελίνη Βλάχου και η Γιολάντα Πρέντζα.

  Θα επακολουθήσουν και άλλες δημοσιεύσεις με την δουλειά των συγκεκριμένων πέντε μαθητών, αλλά και των υπόλοιπων μαθητών της Περιβαλοντικής Ομάδας.

  Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στην καθηγήτρια των Εικαστικών του σχολείου, τη Θεοδοσία Παπαδοπούλου, αλλά και στο διευθυντή του σχολείου, τον Γεράσιμο Καβαλλιεράτο και τον υποδιευθυντή, τον Νίκο τον Πλέσσα, και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή