Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Αρχίσατε το πριόνισμα της καρέκλας του Χριστόπουλου; Ντροπή !!!

Διάβασα το δελτίο τύπου της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ όπου γράφει για τον νέο Δήμαρχό μας:
"Αντί πληροφόρησης από τον κ. Χριστόπουλο, διαβάσαμε σήμερα Παρασκευή 26/11, συνέντευξη του νέου Δημάρχου στην εφημερίδα Ανατολική Ακτή όπου εμφανίζεται να συντάσσεται απόλυτα με την πρόταση της ΕΥΔΑΠ την οποία στη σύσκεψή είχε κατηγορηματικά απορρίψει."
Πήρα λοιπόν και διάβασα την Ανατολική Ακτή και σας μεταφέρω επι λέξει τι είπε ο νέος Δήμαρχος:
"Η δημιουργία υποδομών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού είναι, όπως σας είπα ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για μάς. Και γι' αυτό ξεκινάμε άμεσα επαφές με την Περιφέρεια, με το ΥΠΕΚΑ, με το Υπουργείο Υποδομών και την ΕΥΔΑΠ.Ήδη το ΥΠΕΚΑ έχει προκηρύξει το αντίστοιχο έργο για το Κορωπί και την Παιανία. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν οι πόροι και οι δυνατότητες. Απλώς άλλες περιοχές είχαν φροντίσει να κινηθούν γρηγορότερα.
Για το έργο που αφορά τη Ραφήνα και το Πικέρμι, χρειάζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης του ρέματος της Ραφήνας, που επηρεάζει τη χωροθέτηση της εγκατάστασης. Χρειάζεται επίσης επικαιροποίηση των μελετών, ώστε εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 να προκηρυχθούν τα σχετικά έργα. Και ε αυτό το στόχο θα εστιάσουμε τις προσπαθειές μας. Πρέπει με λίγα λόγια μέσα σε έξι μήνες, να γίνουν όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 16 χρόνια."

Εσείς της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ διαβάζοντας αυτή τη συνέντευξη καταλήξατε ότι ο νέος Δήμαρχος συντάσσεται με την ΕΥΔΑΠ.
Εγώ διαβάζοντας τη συνέντευξη, καταλαβαίνω ότι ο νέος Δήμαρχος μιλάει για τη χωροθέτηση και επικαιροποίηση μελετών. Απ' ότι θυμάμαι κανένας προεκλογικά δεν είχε αντιρήσεις στη χωροθέτηση παρά μόνο στη τεχνολογία, για να μην θυμηθώ κάτι που είχε πει παλιότερα ο κ. Μερτύρης "αν ο βιολογικός είναι σύγχρονος, ας γίνει και στην αυλή του σπιτιού μου".
Επίσης απο αυτή τη συνέντευξη καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος όταν λέει για επικαιροποίηση μελετών συντάσσεται με την ΕΥΔΑΠ αλλά συντάσσεται για ένα βιολογικό με εφαρμογή των τελευταίων και συγχρονων μεθόδων επεξεργασίας που δεν θα βλάψει την ποιότητα της ζωής των δημοτών του.
Αυτό που σας έγραψα δεν το είπε πουθενά, αλλά μήπως είπε πουθενά ότι συντάσσεται με την ΕΥΔΑΠ για δευτεροβάθμιο βιολογικό;
ΔημΑλλας (απο το Δημοτική Αλλαγή)

ΥΓ.Μεταγενέστερη παράκληση προς ΚΜ (για δημοσίευση)
     Ας συνταχθούμε όλοι με επικεφαλής τον νέο Δήμαρχο για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας. Και όπως είπε ο Δήμαρχός μας, δέχεται και ακούει τους πάντες γιατί να αναλωνόμαστε σε ανούσιες συζητήσεις;
ΚΜ
Όπως βλέπεις δεν είναι ανάγκη για παρακλήσεις.

5 σχόλια:

 1. Αγαπητέ ΔημΑλλας,
  Δεν είμαι εκπρόσωπος της "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ", ούτε διάβασα την Ανατολική Ακτή, παρά μόνο το σχόλιό σου. Τυχαίνει όμως, να γνωρίζω κάποια πράγματα για το θέμα του βιολογικού και σχολιάζω :
  "Χρειάζεται επικαιροποίηση των μελετών, ώστε εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 να προκηρυχθούν τα σχετικά έργα."
  1) ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ σημαίνει πλήρη αποδοχή της βάσης αναφοράς της υπάρχουσας μελέτης και έλεγχο για ενδεχόμενη τροποποίηση ποσοτικών κυρίως παραμέτρων, με βάση αριθμητικές μεταβολές από την κατάρτησή της μέχρι και σήμερα.
  2 )Μία και μόνο μελέτη γνωρίζω, αυτήν της ΕΥΔΑΠ /Ανδρεαδάκη. Αν νομίζεις οτι ο κ.Χριστόπουλος αναφέρεται σε κάποια άλλη, σε παρακαλώ βοήθησέ με υποδεινύοντάς την.
  3 ) Σε όποια μελέτη και να αναφέρεται ο κ.Χριστόπουλος για "επικαιροποίηση", από που προκύπτει η σπουδή για προκύρηξη των έργων στο πρώτο εξάμηνο του 2011;
  Ευχαριστώ για την προσοχή
  Σκαπανέας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ ΔημΑλλας,
  Ξέρεις τι είναι το : "αντίστοιχο έργο για το Κορωπί και την Παιανίας¨που λέει ο Δήμαρχος; Το "Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν οι πόροι και οι δυνατότητες. Απλώς άλλες περιοχές είχαν φροντίσει να κινηθούν γρηγορότερα."
  Διάβασες τη θέση πήρε παρουσία 10 ανθρώπων;
  Δίπλα στον δήμαρχο ναι που θα παλέψει ενάντια στο τέρας που πάνε να μας φέρουν και από ότι κατάλαβα η συνάντηση με την ΟΙΚΟΠΟΛΙ αυτό το νόημα είχε.Τώρα αν ο Δήμαρχος άλλαξε θέση για δικούς λόγους είναι δικαίωμα του,Αυτό όμως που για σένα είναι ανούσια συζήτηση για μένα ζήτημα ζωής

  ΚΟΝΤΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό που είπα φίλε ΔημΑλλας είναι το εξής: Αν ο βιολογικός είναι τριτοβάθμιος και αφορά τα λύματα του Δήμου μας ας είναι και στον κήπο του σπιτιού μου
  Προς ενημέρωση σου,
  Για όλα τα υπόλοιπα που γράφεις σε παραπέμπω στο Δελτίο τύπου της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και στην κοινή λογική.
  ευχαριστώ
  Γιώργος Μερτίρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί άραγε ξεχνάμε όλοι μας την λύση της Ραφήνας.;Γιατι δεν έρχεται η ΕΥΔΑΠ να κατασκευάσει τον compact βιολογικό και το δίκτυο αποχέτευσης της Ραφήνας και όταν με το καλό γίνει ο μεγάλος στο πλατύ χωράφι να συνδεθεί και το δίκτυο της Ραφήνας η το επεξεργασμένο λύμα της Ραφήνας να πηγαίνει στον μεγάλο βιολογικό.
  Σίγουρα η λύση αυτή έχει το πλεονέκτημα της ταχύτητας και το επιπλέον κόστος του compact είναι σχετικά μικρό.Μην ξεχνάμε οτι μελέτες υπάρχουν για δίκτυα,χωροθέτηση κτλ εγκρίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. To πριόνισμα της καρέκλας του νέου δημάρχου δεν είναιαπαραίτητο. Με τέτοιες νεόκοπες απόψεις θα κατέβει μόνοσ του. Γιατρός είναι. Οχι πανεπιστήμων. Δεν ήξερε δεν ρώταγε πριν τοποθετηθεί. Καλά λες φίλε ότι επικαιροποίηση της μελέτης σημαίνει αποδοχή συνολικά της πλατφόρμας που θέτει το θέμα αποχέτευσης η ΕΥΔΑΠ. Πράγμα που ο συνδυασμός του απέρριψε στο παρελθόν και είχε δίκιο και πάλεψε συνολικά ο συνδυασμός μαζί με τους πολίτες Καλλιτεχνούπολης, Διασταύρωσης, Πικερμίου κλπ. Τώρα τα ξέχασε; Εμείς πάντως οι πολίτες λοβοτομή δεν θα κάνουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή