Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Τι συμβαίνει με το ΚΕΛ;

Με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του νέου Δημάρχου Ραφήνας, του Γιώργη του Χριστόπουλου, στην εφημερίδα "Ανατολική Ακτή" (στον κύριο Μπαλαμότη) γεννήθηκαν σε πολλούς συμπολίτες σοβαρές απορίες σε σχέση με τις θέσεις του νέου Δημάρχου όσον αφορά το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων που προβλέπεται να κατασκευαστεί στα σύνορα του νέου δήμου με τα Σπάτα.Οι θέσεις αυτές θυμίζουν ένα μέρος από το Δελτίο Τύπου της ΕΥΔΑΠ σχετικά με τη δημιουργία του ΚΕΛ για τους Δήμους Ραφήνας, Αρτέμιδας και μέρους της Νέας Μάκρης (π.χ. επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης).

Οι περισσότεροι θα ήθελαν να ελπίζουν ότι ο νέος δήμαρχος δεν συμμερίζεται αυτές τις επικίνδυνες για την περιοχή απόψεις.

Η επεξεργασία των λυμάτων πρέπει να γίνει στη περιοχή μας, αλλά να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα λύματα του Δήμου.

Αλλιώς, και εφόσον περάσει το διαφαινόμενο σχέδιο, τότε σε λίγο καιρό η περιοχή θα αρχίσει να εκπέμπει "SOS".

Είναι τόσα τα προβλήματα που σχετίζονται με το ΚΕΛ της Ψυττάλειας που μόνο ένας μη γνώστης της πραγματικότητας, θα μπορούσε να το επαναλάβει έστω και σε μικρότερη κλίμακα στην περιοχή μας.

Θα παρακαλούσα πολύ τους Υπέυθυνους του Δήμου να επισκεφτούν την Ψυττάλεια και να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους για το πώς ακριβώς λειτουργεί η Ψυττάλεια, πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να λειτουργήσει σε ένα σχετικά ικανοποιητικό βαθμό, τι γινόταν με τη λυματολάσπη μέχρι το 2007 και τι θα γίνεται με τη λυματολάσπη σε λίγα χρόνια.

Επιπλέον, αν κάποια στιγμή η Ψυττάλεια αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, τότε κανείς δεν μπορεί να φανταστεί που θα καταλήγουν 1.2000.000 κυβικά μέτρα λυμάτων την ημέρα.

Τα Μεσόγεια εκπέμπουν "SOS".

Η επεξεργασία των λυμάτων πρέπει άμεσα να προχωρήσει.

Αυτό, όμως, που απαιτείται είναι λογική, σύνεση και τεχνογνωσία.

Τα λάθη του παρελθόντος δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται και στον μέλλον.

Είναι γνωστή η ρήση ότι η ιστορία την πρώτη φορά βιώνεται ως τραγωδία και τη δεύτερη φορά ως φάρσα.

Αντώνης Λαζαρής
(εκπαιδευτικός)

2 σχόλια:

 1. Μιλάνε όλοι για τη στάση και τις προθέσεις των τοπικών αρχών και εκπροσώπων και κανείς δε σχολιάζει την κεντρική πολιτική εξουσία και τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.
  "Λογική, σύνεση και τεχνογνωσία" θα έπρεπε, πάνω από όλους, να διαθέτει η πολιτεία.
  Μήπως είναι λάθος οι πληροφορίες που κυκλοφορούν και μας έχουν βάλει τσάμπα στην πρίζα; Mήπως πρέπει να ζητηθούν επίσημα οι προδιαγραφές, για να ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε;
  Είναι δυνατόν (μετά από τόσα που έγιναν) να σερβίρουν και πάλι μετά από χρόνια την ίδια πρόταση "ξαναζεσταμένη" για ΚΕΛ - ΤΕΡΑΣ;
  Πάνε καλά οι άνθρωποι; Τί λέει η κ.Μπιρμπίλη με την "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"; Και γιατί δεν εγκαλείται από τους τοπικούς φορείς; Mήπως είναι λάθος η αντίληψη οι τοπικοί παράγοντες να κοντράρονται μόνο αναμεταξύ τους και κανείς να μην τολμά να πεί ανοιχτά έστω και μιά κουβέντα για τα κέντρα των αποφάσεων; Μήπως θάπρεπε κάποτε να ξεκολλήσουν από τη λογική πως πρέπει να τάχουν πάντα καλά με το δοβλέτι για να δουν και κανα φράγκο; Ή μήπως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώ---- ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τώρα θα καταλάβετε όλοι τι εστί Χριστόπουλος! Γιατί στην αντιπολίτευση ήξερε να είναι με όλους καλός.Τώρα τί θα την κάνει την καυτή πατάτα που του σερβίρει η ΕΥΔΑΠ? Ε πε πλάκες που θα κάνουμε..!! Μήπως γρήγορα αναζητήσουμε τον Κεχαγιόγλου και τους δικούς τους που τουλάχιστον έλεγαν την αλήθεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή