Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Να κάνω τον διαιτητή στη "πράσινη ζωή στη πόλη"

Κάποιος αναγνώστης έγραψε γιατί ο Δήμος Ραφήνας δεν υπέβαλλε μελέτες για το πρόγραμμα "πράσινη ζωή στη πόλη".
Μετά και έπειτα απο τη διόρθωση του ΟΡΦΕΑ επανήλθε και αυτή τη φορά ανέφερε το Δήμο Ραφήνας διότι δεν ενέταξε έργα στο ΕΣΠΑ 2007-2013. 
Τέλος πάντων μπήκαν πολλά στο ίδιο καλάθι. 
Θα πάρω λοιπόν μέρος στη διαμάχη και θα πω για το ΕΣΠΑ δεν γνωρίζω γιατί ο Δήμος Ραφήνας δεν έχει εντεταγμένο έργο ενώ πράγματι άλλοι Δήμοι έχουν.
Αλλά για χρηματοδοτήσεις απο το πρόγραμμα "πράσινη ζωή στη πόλη" ο Δήμος Ραφήνας δεν μπορούσε να πάρει ούτε cents διότι :
Από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής είχαν περιληφθεί μόνο 9 Δήμοι επί συνόλου 27 και 3 Κοινότητες επί συνόλου 17.
Μάλιστα τότε επενέβη και η Νομαρχία Αν. Αττικής
«Ο αποκλεισμός 32 Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής μας από την σχετική προκήρυξη της Περιφέρειας Αττικής γίνεται χωρίς καμμία αιτιολογία» τόνισε ο Λ. Κουρής και ζήτησε «την άμεση συμπλήρωση της σχετικής προκήρυξης, ούτως ώστε να περιληφθούν όλοι οι ΟΤΑ της περιοχής να έχουν την δυνατότητα αναζήτησης πόρων προκειμένου να προχωρήσουν σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στις περιοχές τους»
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με τις τοποθετήσεις πολλών Νομαρχιακών Συμβούλων και εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης που παρίσταντο, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την Περιφέρεια Αττικής την συμπλήρωση του πίνακα της σχετικής προκήρυξης ώστε να περιληφθούν ως δυνητικοί δικαιούχοι και οι υπόλοιποι Δήμοι και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής.
Ποιοι αποκλείστηκαν.
Οι Δήμοι Αναβύσσου, Αρτέμιδος, Αυλώνας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Γλυκών Νερών, Δροσιάς, Διονύσου, Μαρκοπούλου, Καλάμου, Καλυβίων, Κρωπίας, Ωρωπού, Νέας Μάκρης, Παιανίας, Σπάτων, Ραφήνας και οι Κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου, Αφιδνών, Ανθούσας, Βαρνάβα, Γραμματικού, Καπανδριτίου, Κουβαρα, Μαλακάσας, Πικερμίου, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας, Πολυδενδρίου, Συκάμινου."

Ο ΟΡΦΕΑΣ όπως πάντα ενημερωμένος αλλά του κόβω μισό βαθμό απο το άριστα που θα του έβαζα διότι και ο Γέρακας και η Παλλήνη ήταν στο παραπάνω πρόγραμμα.
ΚΜ

1 σχόλιο:

  1. Αν υπάρχει μεταγενέστερη της προκήρυξης, ένταξη του Δήμου Παλλήνης στο πρόγραμμα, βγάλε στοιχεία γιατί αποτελεί......σκάνδαλο!!!(πιθανά ένα απο τα πολλά)

    Ορφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή