Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Φίλιππος Καβουνίδης! Ντροπή να επικαλούνται κάποιοι ότι ανάβουν το καντήλι στο τάφο του, όταν δεν υπάρχει καντήλι.

Στο τέλος του Αύγουστου 1922, το μέτωπο στο Εσκί Σεχίρ καταρρέει και ο ελληνικός στρατός υποχωρεί..... Ο Φίλιππος Καβουνίδης, μετά από μήνυμα που πήρε από την Δημογεροντία της Τρίγλιας, καταπιάστηκε αμέσως με τα πλοία του και άλλα στην προσπάθεια διάσωσης των συγχωριανών του Τριγλιανών και τα κατάφερε…έσωσε πολλούς. Ο ίδιος αγνοώντας τη θανατική του καταδίκη που είχε εκδοθεί από τους Τούρκους , μπήκε με μερικούς άλλους Τριγλιανούς μέσα στην Τρίγλια και πήραν τα όργανα της Φιλαρμονικής και Ιερά Κειμήλια. Την εικόνα της Παντοβασίλισσας , την Αγία Επίσκεψη , Ευαγγέλια, Σταυρούς , δισκοπότηρα, εξαπτέρυγα κ.α

Τις Θεός Μέγας ο Θεός ημών! και ας αναπαύει τη ψυχή του αειμνήστου Φιλίππου Καβουνίδη, που έσωσε τους προγόνους μας απο το μαχαίρι των αλλόθρησκων.

Έπειτα απο αυτή τη μικρή εισαγωγή λυπούμαι που αναγκάζομαι να αναφερθώ σε ένα θέμα που προέκυψε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά τις τιμές που προτίθεται να αποδώσει ο νύν Δήμαρχος στον εκλιπόντα προ πολλών ετών σωτήρα μας και κάποιοι προσπαθούν να μονοπωλήσουν την Τριγλιανή καταγωγή τους και να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως.

Η προηγούμενη και επι δεκαεξαετία δημοτική αρχή, απέδωσε τις όποιες τιμές θεωρούσε ότι άρμοζαν στον Φίλιππο Καβουνίδη. Αλλά αναρωτιέμαι, είναι έγκλημα και απρέπεια να θέλει ο νέος Δήμαρχος να αποδώσει και αυτός τιμές στο σωτήρα των προγόνων μας;

Γιατί υπάρχει μονοπώλιο και μόνο οι έχοντες καταγωγή εκ Τριγλίας επιτρέπεται να τιμούν τον Φίλιππο Καβουνίδη;

Μάλιστα προκειμένου να μας αποδείξουν την ευλαβειά τους μας ανέφεραν ότι πηγαίνουν και ανάβουν το καντήλι στον τάφο του αειμνήστου Φιλίππου Καβουνίδη.

Ντροπή να προσπαθούν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως.


Ας μάθουν τουλάχιστον τα βασικά. Στον τάφο του Φιλίππου Καβουνίδη δεν υπήρχε καντήλι. Πρόσφατα η Δημοτική Αρχή καθάρισε το χώρο όπου είχε σκεπαστεί απο αγριόχορτα, ανέδειξε τον τάφο και σύντομα θα προβεί και σε άλλες ενέργειες που θα αποδεικνύουν ότι τον Φίλιππο Καβουνίδη δεν τον ξεχνάμε.

Μένανδρος
άγει δε προς φώς την αλήθεια χρόνος

2 σχόλια:

  1. A! κατάλαβα μιλάς γι αυτήν την τέως που νομίζει ότι ακόμα και τώρα διοικεί και μπορεί να κάνει κουμάντο στο Κοιμητήριο. Και ξέρεις γιατί? Ο νοών νοήτω. Ο φαρμακόγλωσσος Ραφηνιώτης που κατοικώ 30 χρόνια στη Ραφήνα αλλά δεν είμαι Τριγλιανός (ξένος όπως έλεγε το μεγάλο αφεντικό της ο τέως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγώ δεν είμαι Τριγλιανός αλλά θα πρέπει να είναι τιμή αυτών που λέγονται Τριγλιανοί που ο νέος δήμαρχος, όπως αναφέρεις,θέλει να τους τιμήσει και να τιμήσει και αυτόν τον σωτήρα. Και αυτοί τον απαξιώνουν. Μέχρι πότε θα μονοπωλούν.Αλλά υποπτεύομαι ποιά τα κάνει όλα αυτά. Αυτή που νομίζει ότι είναι ακόμα τσιφλίκι τους όλα. Ε! όχι ο κόσμος σας έστειλε στα σπίτια σας. Αντωνιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή