Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ με το Θέατρο ο Κόσμος στην Ανατολική Αττική

Το ΓΕΝΑΘΛΟΝ, Επιστημονικό Κέντρο έρευνας και εφαρμογής προγραμμάτων άτυπης εκπαίδευσης, για τον Άνθρωπο, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, άρχισε να λειτουργεί φέτος στον Γέρακα, μετά από 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δρώμενα της Αθήνας.
 
Με σκοπό την αισθητική και την ποιότητα στην καθημερινή μας ζωή και άξονα την αρχή του σεβασμού στον εαυτό, στον άλλο και το περιβάλλον, δουλεύουμε με ομάδες ανθρώπων, με στόχο να μπορέσουμε όλοι:

- Να ανακαλύψουμε τον πλούτο μέσα μας, την προσωπική μας αξία και τις ικανότητές μας και να τα εκφράσουμε σε ό,τι κάνουμε.

- Να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό, τον άλλο και το περιβάλλον, γιατί μέσα από αυτές τις σχέσεις εξελισσόμαστε και συν-κατασκευάζουμε την πραγματικότητα στην οποία ζούμε.

- Να ανακαλύψουμε ένα προσωπικό τρόπο να συνδέσουμε το ατομικό με το συλλογικό, αναπτύσσοντας την ικανότητα να συνυπάρχουμε χωρίς να χάνουμε τη μοναδικότητά μας.

Οι γνώσεις και η εμπειρία μας έδειξαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχουμε κάτι τέτοιο, είναι η δουλειά μέσω της Τέχνης.

Γιατί για μας η καθημερινότητα, η σχέση, η επικοινωνία είναι δημιουργία και τέχνη.

Με αυτό το σκεπτικό, σχεδιάσαμε και πραγματοποιούμε τις ακόλουθες δράσεις:

Δραστηριότητες Τέχνης

 Στο Θέατρο ο Κόσμος, που λειτουργεί στον χώρο του Κέντρου ΓΕΝΑΘΛΟΝ, γίνονται:
 
• Πρωτοποριακές Θεατρικές Παραστάσεις για παιδιά.

• Εργαστήρια Θεατρικής Γραφής & Παράστασης, με την καινοτόμο μέθοδο του Θεάτρου ο Κόσμος, καθώς και οι παραστάσεις των θεατρικών έργων που γράφουν ομάδες εφήβων και ενηλίκων, που πιστεύουν ότι:

Ο κόσμος ολόκληρος είναι ένα θέατρο

κι ο καθένας έχει μια θέση στη σκηνή, που του ανήκει.

 Εναλλακτικά Εργαστήρια και Εκθέσεις Φωτογραφίας, με ομάδες εφήβων και ενηλίκων που θέλουν να μυηθούν στη φωτο-γραφή και τη φωτο-ανάγνωση, γιατί…

…η φωτογραφία, εκτός από τέχνη, είναι και άποψη.

 Εργαστήρια Τέχνης μέσα από το Θέατρο και το Παραμύθι, για παιδιά 6 έως 11 ετών, που θέλουν να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους και να μάθουν να τις αξιοποιούν στη ζωή τους.
 
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στο πλαίσιο της Συστημικής Καταξιωτικής Προσέγγισης:

 Βιωματικά Σεμινάρια για επαγγελματίες που δουλεύουν με ομάδες παιδιών, εφήβων ή/και ενηλίκων, με θέμα καινοτόμες μεθόδους της Βιωματικής/δημιουργικής προσέγγισης μέσω της Τέχνης.

 Σεμινάρια επικοινωνίας, διαπροσωπικών σχέσεων και διαχείρισης κρίσεων για επαγγελματικές ομάδες, καθώς και οικογένειες, γονείς και εφήβους.

 Επιμορφωτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες των οποίων το αντικείμενο συνδέεται με την αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος, με θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την ανακύκλωση.
 
Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Θεατρικής και της Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθώς και της Αγωγής Υγείας, με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. Τα Προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται από το 1995, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Όλες οι δράσεις του Κέντρου υλοποιούνται και στο πλαίσιο Δήμων και Συλλόγων.

Οργανώνουμε, επίσης, παραστάσεις θεατρικών ομάδων, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, ενώ διαθέτουμε τον χώρο του Κέντρου ΓΕΝΑΘΛΟΝ και σε άλλους φορείς ή/και άτομα για δράσεις σχετικές με τη φιλοσοφία και τους στόχους μας.

Το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ είναι:

- εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού

- μέλος του Εθνικού Δικτύου για την Πρόληψη της Κακοποίησης και Παραμέλησης του Παιδιού BECAN, που δημιούργησε το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

- μέλος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας

- μέλος των διεθνών δικτύων "Clean up the world" και “Earthday Network”

Συνεργάζεται με το Δίκτυο Εκπαιδευτικών για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, στα τηλέφωνα του Κέντρου 210-6921467 και 210-6919724, καθώς και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση info@genathlon.gr, ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας www.genathlon.gr, η οποία βρίσκεται σε φάση επικαιροποίησης.
 
Για το Δ.Σ. του Κέντρου ΓΕΝΑΘΛΟΝ
Ιουλία Μπαλάσκα
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου