Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Σύλλογος Εργαζομένων ΕΤΕΑΝ ΑΕ


Δελτίο Τύπου
Θέμα: 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΕΤΕΑΝ ΑΕ
17 Γενάρη 2012
Την κήρυξη απεργίας διάρκειας 48 ωρών για την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012ανακοινώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του. Οι εργαζόμενοι με τον τρόπο αυτό αντιδρούμε με αγωνιστικό τρόπο στον αντεργατικό, απαράδεκτο και οπισθοδρομικό κανονισμό εργασίας, ο οποίος αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των προστατευτικών για τους εργαζόμενους διατάξεων του νόμου και αντίκειται ευθέως στις οικείες διατάξεις του νόμου. Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι στη ΕΤΕΑΝ ΑΕ καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του φορέα για έλλειψη ευαισθησίας και ειλικρινούς διαλόγου, η οποία έχει επιφέρει σοβαρότατες μειώσεις στις αποδοχές μας.

Με τη δημοσίευση (ΦΕΚ 2920/22-12-2011/ τεύχος Β΄) του συγκεκριμένου τριτοκοσμικής αντίληψης Κανονισμού Εργασίας, το «ποτήρι ξεχείλισε»!

Διεκδικούμε την άμεση κατάργηση του και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την διαγραφή του Άρθρου 21 αυτού που αναφέρει εκτός των άλλων ως λόγο απόλυσης την αναδιοργάνωση των Διευθύνσεων/ Τομέων/Τμημάτων της Εταιρείας, τη μείωση των εξόδων όταν αυτή επιβάλλεται από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες ή από διαφαινόμενη οικονομική κρίση ή από αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Με άλλα λόγια, η εκάστοτε Διοίκηση θα μπορεί να απολύει εργαζόμενους κατά βούληση και οι εργαζόμενοι θα είναι μόνιμα θύματα της  Διοικητικής Αυθαιρεσίας. 

Στο χέρι της Διοίκησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ και του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να αναστρέψουν άμεσα το κλίμα ή να υποστούν τις συνέπειες της κοινωνικά άδικης πολιτικής τους, όπως αυτή παραλόγως επιβάλλεται στην ΕΤΕΑΝ ΑΕ. Τα αποθέματα ανοχής και αντοχής των εργαζομένων έχουν πλέον εξαντληθεί.

Ζητούμε δε την κατανόηση των μικρών επιχειρήσεων της χώρας μας που περνούν δύσκολες ώρες, αλλά παλεύουμε για να μπορούμε να τους προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες, διατηρώντας συνάμα την αξιοπρέπεια που πρέπει να έχει κάθε τίμιος και ευσυνείδητος εργαζόμενος.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΤΕΑΝ ΑΕ

Εμμανουήλ Καβαρνός                  Φίλιππος Γεωργόπουλος
Πρόεδρος ΔΣ                                Γεν. Γραμματέας Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου