Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ τι τρώμε....ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο, σας μεταφέρω τα παρακάτω:
Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την Πολώνια γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό. Διαβάστε λοιπόν τι συμβαίνει. 
Τις 2 βδομάδες των εορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναι άσπρο) μανιταριού και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών 
συμφερόντων. Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου (ημέρας) Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί, έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες . Εάν συνέβαιναν αντίστροφα,  τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες  και συνολικά με τους   εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!!
Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασιάστε το Χ 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της γεωργίας.
Και όλα αυτά γιατί οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «σκατολευκό» μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση  5 ημερών μπαγιάτικα)  ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι τελείως βιολογικό !!!! 


Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το προωθήσετε...   

Φωτοχρωμα

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΠΛΕΥΡΟΤΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΚΟ ΑΓΚΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΛΟ.ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ....ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ...ΚΑΝΘΑΡΕΛΕΣ, ΜΟΡΧΕΛΕΣ,ΚΑΙ ΦΟΥΝΓΚΙ ΠΟΡΤΣΙΝΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΔΙΡΦΥΣ.Και οποιος θελει μαυρη ...τρουφα ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.Τρουφολαδο ελληνικο δεν εχω βρει,ακομα,ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ?τομανηταρι εχει το καλυτερης ποιοτητας λευκωμα ,αντιστοιχο με το ζωικο.Και τα σπαραγγια της Μεσσηνιας ειναι τελεια.ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ...ΠΕΡΟΥ.ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ και ας μου πειτε οτι κανω διαφημιση.Το κριθαρακι ειδικα της δημοτικης συμβουλου ειναι πολυ καλο.Σκεφθειτε οτι το εκανα ριζοτο κριθαρακι, η γιουβετσι σφυριδα και κρατουσε την υφη του.Δεν λασπωνει.
    Παρεπιπτοντως θεωρουμαι πολυ καλη μαγειρισσα διεθνους ,haute cuisine ,απο εγκεκριμμενους γκουρμε.ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ....Αυτα ειναι haute feaut.. Η ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aμανιτης ο Χιος και κουμαρομανιτης του Κερκη και του Καρβουνη/Σαμου, αμαν Παναζια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή