Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ……

Το σχόλια αφορά αυτή την ανάρτηση


Σε ότι αφορά τον διάλογο που αναπτύσσεται για το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», μην εκτρέπεσαι σε ύβρεις και ειρωνείες περί «γλυκού νερού» και «ξανθιάς βαφής», γιατί έτσι αποκαλύπτεις σύγχυση και μίσος. Άλλωστε, λένε, ότι η ειρωνεία είναι η αστραπή του μίσους και εσύ φαίνεσαι να το επιβεβαιώνεις. Άκου λοιπόν προσεκτικά και αντιμετώπισε τα πράγματα με νηφαλιότητα, γιατί το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να επιμένεις όμως στα λάθη σου, όπως και κάποιοι άλλοι πρώην (κυρίως), είναι «διαβολικό» !!
Έρχομαι τώρα στα σχόλιά σου επί των οποίων σου απαντώ συγκεκριμένα:
1. Με λες «Βετεράνο της συκοφαντίας …..», πως το αποδεικνύεις όταν τα νούμερα που παραθέτω δεν είναι δικά μου, αλλά επίσημα από τα γραπτά ντοκουμέντα της πρώην Δημοτικής Αρχής , άρα πραγματικά; Επομένως δεν υφίσταται ούτε συκοφάντης (Βετεράνος), ούτε συκοφαντία εκ μέρους του Βετεράνου.
2. Απευθυνόμενος σε εμένα αναφέρεις ότι: «ξεχνάς τις προσθήκες που έγιναν στην αρχική μελέτη του έργου, όπως ειδική σκεπή αμφιθεάτρου, ακουστική μελέτη, τροποποίηση αιθούσης και καθισμάτων για εφαρμογή της μελέτης ακουστικότητας κλπ», οπότε σου απαντώ:
α) Ναι τα έχω δει όλα αυτά (τις προσθήκες, κλπ), αλλά και εσύ μάθε αν δεν γνωρίζεις ότι όταν η αρχική μελέτη ενός έργου αναφέρεται σε συνολικό κόστος (με ΦΠΑ): 1.943.580,34 ευρώ, ο νόμος ορίζει ότι η αναθέτουσα αρχή (εν προκειμένω ο Δήμος), είχε μεν τη δυνατότητα να προχωρήσει σε προσθήκες και προσαυξήσεις (βλ. και σύμβαση 2006, συμπληρωματική 2009 και απόφαση Δ.Σ. με αρ. 24/2010, για επιπλέον 2.500.000 ευρώ), αλλά στα πλαίσια καθορισμένων ορίων και μιας ειδικής τεκμηρίωσης που θα αποδείκνυε την ανάγκη αυτής της «εξαιρετικής διαδικασίας», με όριο προσαύξησης έως 50 % της αρχικής σύμβασης (δηλ. αυτής στις 31.12.1999), κατά το άρθρο 57 του Ν. 3669/2008), αντί μιας έως σήμερα αποφασισμένης προσαύξησης κατά 177,34 % (3.446.728,78 ευρώ !!!, σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό της πρώτης μελέτης του 1999).
β) Όλα αυτά συνέβησαν γιατί ο πρώην Δήμος , δεν εφάρμοσε ούτε τη σχετική νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Πράξεις 63/2007, 89/2007, 143/2007 του IV Τμήματος), ούτε τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις των άρθρων 8 παρ.1 του ν.1418/1984, 2 παρ. 12 του ν. 2229/1994, 4 παρ . 1 του ν. 2372/1996, 8 παρ. 3 του π.δ. 334/2000 που αναφέρονται στις περιοριστικά ισχύουσες περιπτώσεις για τις προσαυξήσεις στα έργα.
3. Επίσης απευθυνόμενος σε εμένα αναφέρεις ότι «Όσο για αυτούς που ψήφισαν στα ΔΣ, ψήφισαν βάσει εισηγήσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου και Περιφέρειας. Αν αναζητάς ενόχους ψάξε υπογράφοντες και πιθανούς μιζαδόρους αυτών», οπότε επ’ αυτών των σχολίων σου απαντώ:
- Κάθε ένας δημόσιος λειτουργός (υπάλληλος, αιρετός, κλπ) έχει στις περιπτώσεις αυτές τη δική του ατομική ευθύνη, την οποία βέβαια καθορίζουν αρμόδια όργανα και όχι ο καθένας από εμάς. Το ποια ευθύνη λοιπόν έχουν αυτοί που ψήφισαν, αυτοί που εισηγήθηκαν, κλπ, θα κριθεί αρμοδίως. Ομοίως και για τους υπογράφοντες και πιθανούς μιζαδόρους, όπως λες. Aνώνυμος

1 σχόλιο:

  1. Επι τελους.Γινεται φανερο ποιος ειναι ο λογος του ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ,και ποιος του οργανωμενου επιστημονικα μυαλου.ΑΥΤΟ καλεισθε να ξεχωρισετε επι τελους.ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ , ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑ ΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΕΞ ΟΝΥΧΟΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ.ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.Και χρειαν αλλην ουκ εχομεν.[εγω τουλαχιστον καταλαβα του λογου το αληθες].Δια νομου ανωνυμε,η ευθυνη στους δημοσιους λειτουργους ειναι ΑΤΟΜΙΚΗ.Εχω μυνησει ΑΤΟΜΙΚΑ ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ.... ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ....ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ.ΟΘΕΝ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ....ΤΙ ...ΕΧΔΕΤΕ.....ενα δικαστηριο πανω ενα κατω ...δεν με μελλει.Ετσι δεν ειναι αβοκατο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή