Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Αποχέτευση ΤΩΡΑ. Τέλος στο αίσχος των βόθρων και των βοθρολυμάτων στους δρόμους.


Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων. Η πλέον  κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ, οικονομικά συμφέρουσα και άμεσα εφαρμόσιμη. 

7 σχόλια:

 1. οι κατοικοι απαιτουν
  ας ειναι μακρια απο τον κ...
  που θα ειναι... να το ...βρουν.
  τον δικο μου τον φυλαω
  και τον ξενο τον πηδαω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά προς ΕΥΔΑΠ ( 27/1/2012 )

  "Μεταφορά λυμάτων Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια.


  Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε την εκτέλεση έργων μεταφοράς λυμάτων Δήμων της Ανατολικής Αττικής (Σαρωνικού, Παλλήνης και Παιανίας) στο ΚΕΛ Ψυττάλειας.

  Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για τον σχεδιασμό των έργων και την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί δεν ζητήθηκε η γνώμη των τοπικών αρχών της περιοχής μας, πριν την εισαγωγή του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

  Σας δηλώνουμε την εξ΄ αρχής και κατ΄ αρχήν αντίθεσή μας για την μεταφορά των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής σε μια περιοχή (Α΄ και Β΄ Πειραιά) που διαχρονικά είναι επιβαρυμένη, αφού έχει καταστεί η χαβούζα όλων των ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων της Αττικής, προφανώς με ταξικά κριτήρια.

  Λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος σας καλούμε να μην προβείτε σε καμιά ενέργεια μέχρις ότου ενημερωθούμε αναλυτικά για τα επιστημονικά δεδομένα που θα εγγυώνται την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και του Σαρωνικού Κόλπου και γνωμοδοτήσουν τα θεσμοθετημένα όργανα της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιάννης Μίχας: «Ο Πειραιάς δεν είναι ο βόθρος του λεκανοπεδίου»

  Την κατηγορηματική αντίθεσή του στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ να συσσωρεύσει στην Ψυττάλεια τα υγρά απόβλητα των δήμων της Ανατολικής Αττικής, εξέφρασε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μίχας.
  Όπως επεσήμανε ο κ. Μίχας το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αναγκαία και σημαντικά έργα για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Δυστυχώς όμως με διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας και των διοικήσεων της ΕΥΔΑΠ, η λειτουργία του υπήρξε για χρόνια πλημμελής με αποτέλεσμα να έχει επηρεαστεί αρνητικά η ποιότητα ζωής των πολιτών του ευρύτερου Πειραιά.
  «Το ίδιο πρόβλημα ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε και να συζητήσουμε και σήμερα. Και είναι πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές, οι ίδιοι κομπάρσοι, οι ίδιοι θύτες και τα ίδια θύματα» τόνισε ο Γιάννης Μίχας. «Άποψή μας είναι ότι ο ευρύτερος Πειραιάς, διότι το θέμα αφορά τον ευρύτερο Πειραιά, δεν μπορεί να αποτελεί τον κατ’ επάγγελμα βόθρο του λεκανοπεδίου. Πρέπει όλοι οι δήμοι και επί του προκειμένου αυτοί της Αν. Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο ακέραιο και να αποφασίσουν να διαχειριστούν το ευαίσθητο περιβαλλοντικά ζήτημα των υγρών αποβλήτων τους. Και πρέπει και η ΕΥΔΑΠ να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν επειδή εδώ έχουμε φτιάξει το ΚΕΛΨ, ότι θα πρέπει να συσσωρευτούν όλα τα απόβλητα του λεκανοπεδίου. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς ερήμην μας».
  Στην τοποθέτησή του ο κ. Μίχας διατύπωσε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη προωθούμενα σχέδια της ΕΥΔΑΠ όπως :
  • Για το εάν αντέχει το ΚΕΛΨ και άλλη επιβάρυνση ή εάν έχει κορεστεί
  • Για το εάν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση του Σαρωνικού
  • Για το εάν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών του ευρύτερου Πειραιά
  Αναφέρθηκε ακόμη στο εξαιρετικά μείζον ζήτημα των αντισταθμιστικών οφελών, που η ΕΥΔΑΠ πρέπει να παρέχει σε όλους τους όμορους δήμους και κυρίως στον Πειραιά, αφού η Ψυττάλεια ανήκει στα διοικητικά του όρια, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για επανάχρηση του νερού της Ψυττάλειας από την χρήση του οποίου ο Πειραιάς θα μπορούσε να εξοικονομήσει σημαντικές δαπάνες για χρήσεις όπως πότισμα αστικού και περιαστικού πρασίνου, πλύσιμο δρόμων κλπ. Τέλος πρότεινε στη διοίκηση του δήμου να καλέσει τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση τόσο για τους σχεδιασμούς της ως προς το ΚΕΛΨ, όσο και για το ζήτημα της μη απόδοσης χρημάτων που οφείλει στον Δήμο.
  http://www.enpeiraiei.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βγήκαν στο κουρπέτι οι πλιατσικολόγοι
  της καναπεδο-ανατροφής οι σκα....λόγοι
  με μια φωνή ανέκραξαν νάτοι οι ικανοί
  οι εκλεκτοί οι φίλοι τους οι αμερικανοί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κανένα έργο δεν πρέπει να γίνει χωρίς την παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων τα οποία θα λειτουργήσουν άμεσα μαζί με την οποιαδήποτε λύση! Είνα γνωστά αυτά.
  Η απόφαση του δήμου Ρ-Π για όχι στο πλατύ χωράφι ισχύει. Θα υποστηρίξω την καλύτερη επιστημονικά λύση με την ευρύτερη αποδοχή. Η παρούσα πρόταση της Ψυτάλλειας και εφόσον είναι εφικτή μέσω ΕΥΔΑΠ δεν φαίνεται κακή.
  Πικερμιεύς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. δηλαδη πως θα πηγαινουνε τα σκ...

  χωρις δικτυο?
  περπατωντας στο δρομο?
  Αυτο το κανουν τωρα
  μονα τους βγαιν ουν στον δρομο.
  ΛΕΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ...ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ....τα σκ...εννοω

  ΑπάντησηΔιαγραφή